logo

supermaan

supermaan

Het wordt de felste maan van het jaar: de supermaan die vanavond, terwijl ik dit schrijf, aan de hemel staat. De volle maan lijkt ook veel groter dan normaal, omdat die alleen vanavond zó dicht bij de aarde staat.
De afstand tussen de maan en de aarde verandert het hele jaar door. Dat komt doordat de maan geen cirkelvormige, maar een elliptische baan om de aarde heeft. Gemiddeld is de afstand tussen de maan en de aarde 384.000 kilometer. Bij een supermaan staat de maan ‘maar’ 357.000 kilometer bij ons vandaan.
Daarom lijkt hij vanavond zo groot en is hij zo fel. Vooral aan het begin van de avond, wanneer de zon net onder is, is hij indrukwekkend enorm.
We kunnen logischerwijs dan ook de energie van de maan sterker voelen dan normaal.  Hier kunnen we goed gebruik van maken, jij en ik.
Ik wil met jou.
Super full off (elkaar).
Extra groot(s).
Relatief dichtbij (zijn).
Alle vrijheid aan elkaar geven om alles te benutten, te ontdekken, spelen en experimenteren.
Ik voel een sterke drang om los te breken uit mijn eigen gecreëerde, limiterende overtuigingen. Met onvoorspelbaarheid en vluchtigheid als gevolg.
Ik wil mijn wilde haren laten wapperen in de wind en hier en daar een risicootje nemen. Jij en ik, wij mogen nu volmondig ja zeggen tegen verandering, avontuur en spannende dingen.
Tedere zonnestraal zoekt regenboog van dromen.
Fonkelende wijn.
Passie in de nacht.
Supermaan daar.
Superman hier.

N/A

Alle illustraties door Puck Rietveld

Comments are closed.